20 Ιαν 2010

Οι δισκογραφικές σκοτώνουν την μουσική

Στο χθεσινοβραδινό επεισόδιο του «ΡΑΔΙΟ ΑΡΒΥΛΑ» άκουσα τον Γιάννη Γιοκαρίνη να λέει πως δεν βρίσκει δισκογραφική εταιρία για να βγάλει νέο δίσκο και έπεσα απ' τα σύννεφα!!!! Εκεί φτάσαμε δυστυχώς! Από την μια το κάθε τσουλί να βγάζει cd της μιας χρήσεως και από την άλλη οι δισκογραφικές να κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να «πνίξουν» το καλό τραγούδι.

Τελικά δεν είναι η πειρατεία που σκοτώνει την μουσική (χάρη σε αυτήν άλλωστε πολλοί πιτσιρικάδες μάθανε, ψάξανε και ξεχώρισαν τα διαμάντια από την σαβούρα) άλλα οι ίδιες οι δισκογραφικές που τα τελευταία χρόνια χώνουν «σκουπίδια» στην αγορά. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το γεγονός πως κάποτε πήγαινες σε δισκοπωλείο και δεν ήξερες τί να πρωτοαγοράσεις ενώ σήμερα (ακόμα και με το internet) ψάχνεις και δυσκολεύεσαι να βρείς κάτι αξιόλογο.

Τελικά μετά από 20 χρόνια ο στοίχος «Νοσταλγός του Rock ‘n Roll» είναι τόσο επίκαιρος όσο ποτέ.....


1 σχόλιο:

Amelie είπε...

Οι Δισκογραφικές λένε"η πειρατεία σκοτώνει τη μουσική!"...εκτός του ότι προωθούν ότι να ναι μπάζα που θέλουν να λέγονται καλλιτέχνες, κάνανε και κάνουμε και το ατόπημα να έχουν πανάκριβα τα cd!Εγώ πάντως δεν θα πάω να αγοράσω ένα cd 20+ευρώ όσο κι αν μου αρέσει, θα προτιμήσω να το κατεβάσω κατευθείαν.Αυτά...
Πι.Ες η καλή μουσική δεν θα πεθάνει ποτέ, όσο υπάρχουν καλαίσθητα αυτιά.