25 Σεπ 2010

Μπέργκερ Tennessee Whiskey

700 γρ. βοδινό κιμά
6 φέτες τυρί (προαιρετικά)

6 φέτες μαγειρεμένο μπέικον (προαιρετικά)
6 ψωμάκια ή Αγγλικά μάφινς

Καπνιστή σάλτσα για μπέργκερ του Jack

3 κουταλιές της σούπας Jack Daniel's Tennessee Whiskey
3 κουταλιές της σούπας σάλτσα Ουόρτσεστερσαϊρ
2 κουταλάκια του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
2 κουταλάκια του γλυκού υγρό καπνό

Σάλτσα τσίλι για μπέργκερ του Jack

3 κουταλιές της σούπας Jack Daniel's Tennessee Whiskey
3 κουταλιές της σούπας σάλτσα Ουόρτσεστερσαϊρ
2 κουταλάκια του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
2 κουταλάκι του γλυκού τσίλι σε σκόνη


Και για τις δύο συνταγές για μπέργκερ, προσθέστε όλα τα συστατικά της σάλτσας σε ένα μικρό μπολ. Προσθέστε στο βοδινό κιμά 3 κουταλιές της σούπας σάλτσα ουίσκι μέσα σε ένα μεγάλο μπολ. Ανακατεύστε καλά με τα χέρια και σχηματίστε 6 μπουρεκάκια. Καψαλίστε τα μπουρεκάκια περίπου 2 έως 3 λεπτά σε κάθε πλευρά απευθείας πάνω σε υψηλή φωτιά. Χαμηλώστε σε μέτρια φωτιά ή μετακινήστε σε πιο κρύα περιοχή του γκριλ. Αλείψτε το κρέας με την υπόλοιπη σάλτσα και ψήστε στο γκριλ μέχρι να ψηθούν καλά τα μπέργκερ. Κατά τα τελευταία λεπτά του μαγειρέματος, γαρνίρετε προαιρετικά με το τυρί και το μπέικον, και ψήστε ελαφρά τα ψωμάκια ή τα Αγγλικά μάφινς σε μέτρια φωτιά.

Για 6 μερίδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: