19 Φεβ 2010

Out Of The Dark (Into The Light)

Ο Falco, ένας μεγάλος αυστριακός καλλιτέχνης της δεκαετίας του 80, θα έκλεινε σήμερα τα 53 χρόνια. Δυστυχώς όμως στις 6 Φεβρουαρίου του 1998 σκοτώθηκε σε τροχαίο στον Άγιο Δομίνικο σε ηλικία 41 ετών. Έκανε το ντεμπούτο του αρχές της δεκαετίας του 80 με το τραγούδι “Der Kommissar” που τον έκανε διεθνώς γνωστό άλλα η μεγαλύτερη παγκόσμια επιτυχία του ήρθε το 1985 με το “Rock Me Amadeus” που είχε φτάσει στην κορυφή των αμερικάνικων charts δεδομένου ότι μέχρι και σήμερα είναι το μοναδικό γερμανόφωνο τραγούδι που κατάφερε να γίνει νούμερο ένα στις ΗΠΑ.

Ο εγωκεντρικός του χαρακτήρας, η άστατη ζωή του και τα προβλήματα που αντιμετώπιζε με τα ναρκωτικά ήταν πολλές φορές η αφορμή για τα σκαμπανεβάσματα της καριέρας του. Εν ζωή είχε πουλήσει πάνω από 60 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως και εξακολουθούν να πωλούνται μέχρι και σήμερα αφού τον περασμένο Δεκέμβριο κυκλοφόρησε ένα album με ανέκδοτα τραγούδια που είχαν βρεθεί πρόσφατα σε ένα studio ηχογραφήσεων στην Φρανκφούρτη.

Το τραγούδι “Out Of The Dark” που ηχογραφήθηκε λίγο πριν τον θάνατό του και κυκλοφόρησε λίγες μέρες μετά την κηδεία του χαρακτηρίστηκε από πολλούς προφητικό. Είναι βέβαιο πως ο Falco θα παραμείνει ένα σημαντικό κεφάλαιο για την δεκαετία του 80, πόσο μάλλον για την Αυστρία που μουσικά μετά τον Mozart δεν είχε να παρουσιάσει τίποτα αξιόλογο εκτός από τον Falco.

R.I.P. my friend...

Δεν υπάρχουν σχόλια: