4 Οκτ 2011

ΚΑΛΟ ΧΕΙΜΩΝΑ (κι ας μην ξέρω τι θα μου ξημερώσει…)

Μπήκαμε πλέον στον Οκτώβρη και σιγά-σιγά μπαίνουμε στους ρυθμούς του χειμώνα αφού το καλοκαίρι φρόντισε και έμεινε μαζί μας μέχρι και τον Σεπτέμβρη. Ένας Σεπτέμβριος με πολλές δυσάρεστες οικονομικές εξελίξεις για την τσέπη του Έλληνα. Και για κακή μας τύχη για ακόμα μια φορά επιλέχτηκε η πόλη μας και η ΔΕΘ για να ανακοινωθούν τα νέα χαράτσια από την κυβέρνηση. Δεν ξέρω πώς και γιατί έχει καθιερωθεί εδώ και χρόνια να επιλέγεται η ΔΕΘ για τις προγραμματικές δηλώσεις της εκάστοτε κυβέρνησης άλλα πιστεύω ότι αυτό πρέπει πλέον να αλλάξει. Δεν προσφέρει τίποτα στον ίδιο το θεσμό της ΔΕΘ και πιστεύω πως πιο πολύ ζημιά κάνει και δεν την προβάλλει στον βαθμό που θα έπρεπε. 

Μάλλον αυτό πρέπει να γίνεται μόνο στην Ελλάδα. Την ίδια περίοδο στην Φραγκφούρτη έλαβε μέρος η έκθεση αυτοκινήτων και η μόνη παρουσία της καγκελάριου Μέρκελ ήταν να πάει και να κόψει την κορδέλα των εγκαινίων. Μέχρι εκεί. Αντίθετα σε μας γίνεται μια «παρέλαση» του πολιτικού κόσμου της χώρας που μόνο αναστάτωση προκαλεί και τίποτα παραπάνω. Και όταν μια κυβέρνηση αποφασίζει να έρθει πάνω με άδεια χέρια καλύτερα να μην έρθει καθόλου. Ούτως ή άλλως μας έχουν γραμμένους εδώ και χρόνια. Την μέρα των εγκαινίων έλαβαν μέρος έξι διαφορετικές διαδηλώσεις στο κέντρο της πόλης. Τα αιτήματά τους γνωστά αλλά με μια κυβέρνηση απέναντί τους που δεν ήταν πρόθυμη να βάλει νερό στο κρασί της (κυρίως στα αιτήματα των οδηγών ταξί όπου στάση της κυβέρνησης είναι ύποπτη). Αντιθέτως φρόντισαν με τα νέα μέτρα που ανακοίνωσαν στην ΔΕΘ να αποκτήσουν περισσότερους «εχθρούς». 


Δεν λέω: Υπάρχει μια κατάσταση στην χώρα που είναι γεγονός. Η Ελλάδα είναι χρεωμένη και έχουμε φτάσει στο χείλος του γκρεμού. Όμως δεν άκουσα κανέναν να κάνει μια σοβαρή ανάλυση για το πώς φτάσαμε μέχρι εδώ. Η μια κυβέρνηση κατηγορεί την προηγούμενη και πάει λέγοντας. Ακούστηκαν πολλές γελοίες θεωρίες από το «ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥ» ως το «ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ» (αυτές οι ατάκες θα μείνουν στην ιστορία). Γεγονός είναι ένα:  Φτάσαμε εδώ που φτάσαμε από την κακοδιαχείριση των τελευταίων ετών. Το πώς λειτουργούσανε εδώ και χρόνια οι πελατειακές σχέσεις μεταξύ πολιτικών και κομματαρχών το γνωρίζουμε όλοι πάρα πολύ καλά. Η παραμικρή δουλειά σου για να γίνει στην Ελλάδα θέλει να έχεις «μπάρμπα στην Κορώνη». Μια χώρα που υποβαθμίζει την αξιοκρατία με αυτό τον τρόπο δεν θα μπορούσε να έχει διαφορετικά αποτελέσματα. Μπορεί κάποιοι να ενοχλούνται με αυτό που λέω τώρα άλλα είναι η αλήθεια.  Την κατάσταση αυτή όμως την ζούσαμε και την συζητούσαμε χρόνια τώρα στα καφενεία και θέλει μεγάλη ανάλυση. Και τώρα που φτάσαμε στο απροχώρητο ήρθε η ώρα να πληρώσουμε ΟΛΟΙ (που δεν το νομίζω γιατί αυτοί που τα φάγανε θα μείνουν απ’ έξω. Αυτή είναι η γνώμη μου). 

Ακούγοντας των πρωθυπουργό στην ΔΕΘ να αναλύει την όλη κατάσταση, σε μια αποστροφή του λόγου του σύγκρινε την οικονομική κρίση με κατάσταση πολέμου υποστηρίζοντας πως αν η χώρα μας βρισκόταν σε πόλεμο και έπρεπε να αγοράσει εξοπλισμό θα αγόραζε. Συμφωνώ! Άλλα δεν θέλω να πιστεύω πως σε περίπτωση πολέμου θα έστελνε άμαχο πληθυσμό στην πρώτη γραμμή γιατί να νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν με προχειρότητα στην ΔΕΘ, κάνουν αυτό ακριβώς το πράμα. Και εξηγώ τι εννοώ: Όταν είσαι πρωθυπουργός σε μια χώρα όπου το 25% ζει κάτω από τα όρια της φτώχιας πρέπει να είσαι πιο προσεκτικός απέναντι σε αυτό τον κόσμο διότι μπορεί να έχουν μάθει να ζούνε με την φτώχεια τους και το μόνο που τους έχει μείνει είναι η «αξιοπρέπεια». Αυτήν δεν έχει δικαίωμα να την προσβάλει ΚΑΝΕΙΣ!!!!

Ο χειμώνας που έρχεται θα είναι διαφορετικός από τους άλλους και αυτό γιατί κανείς μας δεν ξέρει τι θα του ξημερώσει αύριο. Ακούω τον κόσμο στους δρόμους να προβληματίζονται. Βλέπω νέους ανθρώπους να φεύγουν στο εξωτερικό για να βρούνε την τύχη τους και μπήκαμε πλέον επίσημα σε έναν νέο κύκλο μεταναστών. Δεν ξέρω τι θα γίνει και πως θα αντιμετωπιστεί η κατάσταση. Ακόμα και η ίδια η κυβέρνηση δεν είναι σε θέση να μας πει αν τα νέα μέτρα και τα χαράτσια θα είναι τα τελευταία. Πλέον το κίνημα «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» έχει πάρει και άλλον χαρακτήρα αφού «ΔΕΝ ΕΧΩ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ» και σίγουρα θα πρέπει να βάλουν πρώτα στο στόχο εκείνους που τα τρώγανε τόσα χρόνια και τα έχουν. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ! 

Θέλω να είμαι αισιόδοξος και να πιστεύω πως σαν λαός ενωμένοι θα τα καταφέρουμε. Πιστεύω στους φιλέλληνες και στους έλληνες του εξωτερικού. Δεν θα μας αφήσουν στην μοίρα μας. Όμως κι εμείς κάποια στιγμή πρέπει να πάρουμε την τύχη στα χέρια μας. Η αυτοαπομόνωση και η μιζέρια θα μας οδηγήσει μόνο στην κατάθλιψη και σε ακραίες πράξεις. Αυτή την ώρα θέλει ενότητα και να αρχίσουμε πάλι να επικοινωνούμε μεταξύ μας. Πρέπει να πάρουμε δύναμη και κουράγιο ο ένας από τον άλλον γιατί στο φινάλε όλοι στο ίδιο καζάνι βράζουμε. Χαίρομαι ιδιαίτερα όταν βλέπω τα παγκάκια στις πλατείες γεμάτα με κόσμο και να μιλάνε μεταξύ τους, να μοιράζονται τις λύπες και τις καθημερινές μικρές χαρές τους. Είναι πλέον το μόνο όπλο που μας έχει απομείνει.

Υπό αυτή την έννοια εύχομαι σε όλους καλό χειμώνα με δύναμη, τύχη μα πάνω απ’ όλα ΥΓΕΙΑ!!! Και η διατήρηση της υγείας έχει να κάνει κατά πρώτο λόγο με την καλή ψυχολογία μας. Γι’ αυτό κάντε κάτι για το εαυτό σας και αντιμετωπίστε την όλη κατάσταση με το χαμόγελο στα χείλη που θα σας μεταδώσει ο διπλανός σας. Ενωμένοι και με την βοήθεια του Θεού όλα θα πάνε καλά!!!!


Ραντεβού για καφέ λοιπόν στην πλατεία Αριστοτέλους…

Δεν υπάρχουν σχόλια: